Ez a weboldal sütiket használ a megfelelő működés érdekében.


 

 

Alapi Ten Dance Társastánc Csoport

 

Az Alapi Ten Dance tánccsoport 2009. február 20-án alakult a helyi általános iskola tanulóiból szülők kezdeményezésére.
A gyerekek a standard és latin-amerikai táncok varázslatos világával ismerkednek. A csoporthoz a környező településekről (Alsószentiván, Sárbogárd) is csatlakoztak táncolni szerető gyerekek.

 

Kezdetben tánctanfolyamnak indult, de a nebulók szorgalma és komolysága által állandósult a csoport és feltámadt az igény a komolyabb szintű tudás elsajátítására és, hogy megmutassák tudásukat a helyi közösség előtt, ezzel is népszerűsítve csoportunkat, illetve a társastánc csodálatosan szép és színes világát.


Az első fellépésükre 2009 augusztusában került sor, ahol a gyerekek nagy sikert arattak. Nem volt kérdéses a továbbiakban, hogy érdemes tovább fejleszteni a gyerekek tudását, hiszen még rengeteg lehetőség rejlik bennük. (1-es kép)

Látványos és sikeres bemutatóinknak köszönhetően már nem csak Alapon, hanem a környező településről is meghívásokat kaptak és felléptek különböző rendezvényeken.

 

A sok gyakorlásnak és kitartó munkának meg is lett az eredménye, hiszen a 2010 áprilisában megrendezésre kerülő Kistérségi Fesztivál győztes csapata lett.

A zsűrit teljesen meghatotta és egyben lenyűgözte a kicsik tudása, a gyönyörű kézmozdulatok, előadásmódjuk, gyermeki bájuk és a csodás standard ruhájuk, amiben varázslatosan mutattak. (2-es kép)

 

A rengeteg fellépés, jótékonysági szereplés és fesztiváli meghívások következtében szükségessé vált a folyamatos koreográfiák megújítása és a pilates órák is, aminek a célja a helyes tartás és nyújtások elsajátítása, ami még jobban elősegíti izomzatuk harmonikus működését és így még szebben tudják kivitelezni mozdulataikat.
(3-as kép)

2013-ban a csapat elhatározta, hogy versenyen is elindulnak és megmutatják magukat országosan és nemzetközi szinten is, így részt vettek a II. Connector Nemzetközi Táncversenyen, ahol a 4. helyen végeztek. (4-es kép és 5-ös kép)

Sajnos menetközben számos diák felcseperedett és tovább tanult, így csökkent a csoport létszáma, de akik maradtak lelkesen csinálják tovább a megkezdett munkát és ehhez nyújtott segítséget Folmeg Barbara és Szabó Bence budapesti táncosok, akik szélesítették a csapat látókörét és jazz táncot is tanítottak a társastáncok mellett! (6-os kép)

2014 végén nagy megtiszteltetés érte a csapatot, hogy sikerült megegyezni Gellai Tamás és Vorobchenko Darya profi kategóriás versenytáncosokkal, akik rendszeresen ellátogatnak a csoporthoz és fejlesztik a tudásukat és felkészítik őket a 2015-ös év versenyszezonjára a tanulók nagy örömére. (7-es kép)

Az Alapi Ten Dance tánccsoport csodás ruhakölteményeinek költségei nem kis terhet rónak a szülőkre, de szerencsére Méhes Lajosné Julika polgármesterasszony pártfogásába vette a csapatot, valamint az Alapi Iskolásokért Közalapítvány és az Alap Községért Közalapítvány támogatásának köszönhetően sikerült a terhek egy részét levenni a szülőkről. Ezúton is nagyon szépen köszönjük a támogatóinknak!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alap Község Önkormányzata.