Ez a weboldal sütiket használ a megfelelő működés érdekében.Margaréta Nyugdíjasklub

7011, Alap Béke u. 12.

VezetőHorváth Györgyné

Telefon: +36 20 245 8379

 

 

 

 

Bemutatkozás

A klub 2001. november 1-én alakult az Önkormányzat által létrehozott és azóta is fenntartott helyiségekben. Szép, barátságos helyiséget kaptunk a szükséges berendezéssel, amit azóta csak szépítettünk, otthonosabbá tettünk. A klub vezetésével az Önkormányzat Herr Ferencnét és Ferencet bízta meg, akik a szervezõ munkát nagy lelkesedéssel kezdték el és folyatták. 2002-ben 29 fõ volt a taglétszám. Sajnos ez nem tartott sokáig. Matyej Pálné a klub vezetését 2005.03.01-el vette át 17 aktív taggal. jelenlegi létszámunk 12 fõ. Sajnos 4-en meghaltak. A rokkant nyugdíjasok kimaradtak. Kezdetben beszélgettünk, énekelgettünk, táncoltunk, de csak a magunknak. Addig amíg az óvoda volt vezetõje a jelenlegi polgármester asszony fel nem figyelt ránk és meghívott bennünket az óvoda által minden évben rendezett „Családi vasárnapra”. Biztattak bennünket, hogy állítsunk össze mûsort és lépjünk fel a falu rendezvényein. A falunapon megismerkedtünk a nálunk fellépõ nyugdíjasokkal, népdalkörökkel, akik aztán meghívtak bennünket az õ községükben szervezett rendezvényekre. Ekkor határoztuk el, hogy alapi hagyományõrzõ dolgokat és táncokat tanulunk be és ezekbõl állítjuk össze a mûsorunkat felhasználva Pesovár Ferenc Fejér megyei gyûjtését. Megalakult a 8 fõs tánccsoportunk. Ruhát csináltattunk magunknak és elkezdtünk járni a megyekülönbözõ községeibe ahova meghívtak bennünket. Felbátorodva az elért sikereken jelentkeztünk a fejér Megyei „Életet az Éveknek” Kortárs Ki Mit Tud-jára ahol két évben is kategória díjat nyertünk a táncukkal.

 

Közben jó kapcsolat jött létre a helyi Mezõföld néptánc együttessel. Minden pünkösdkor meghívtak bennünket az általunk rendezett tánctalálkozóra. Jó a kapcsolatunk a község civilszervezeteivel (Óvoda, Iskola, Ápoló Gondozó intézet, Polgárõrség) Fellépünk a falunapokon, részt veszünk a Kihívás napján, a Falukarácsonyán. Megrendeztük az 5 éves születésnapunkat ahova meghívtuk a Jenõ, Daruszentmiklós, Pusztaegres, Mezõszilasi barátainkat. Mi is több alkalommal voltunk nálunk. Meglátogattuk a Hantosi Nyugdíjasklubot. Felvettük a kapcsolatot az Igaron tavaly megalakult Nyugdíjasklubbal. A 7. születésnapunkon már õk is jelen voltak 2008.okt. 25-ém.

 

Klubnapokat minden hétfõn 14-16-ig tartunk ahol megünnepeljük tagjaink névnapját. A 70 és 80 évesek születésnapját tortával köszöntjük. Farsangi mulatságot rendezünk. Minden évben kapunk az önkormányzattól egy egynapos országjáró buszos kirándulásra térítést. Nagyon szép helyét jártuk be az országnak az Északi- Középhegységtõl az Aggteleki cseppkõbarlangig. Nagyon hálásak vagyunk ezekért a szép emlékekért. A legtöbb nyugdíjas életében nem járt volna ezeken a helyeken. 2009-re célunk a sárbogárdi kistérség nyugdíjasait összehozni és a kapcsolatot tartani velük.

 

Köszönet az Önkormányzatnak, hogy ezekben a szűkös esztendőkben is mindig gondolnak ránk és eddig még minden évben kaptunk anyagi segítséget.

A Képviselő Testület az Önkormányzat 2013 évi költségvetésének elfogadását követően a Margaréta Nyugdíjasklub támogatására, nyugdíjas találkozó szervezéséhez, utazási költségek fedezéséhez 80.000 Ft-ot biztosított.

 

Alap Község Önkormányzata.