Ez a weboldal sütiket használ a megfelelő működés érdekében.


Tájékoztató a községben megkezdődött – 

az Európai Unió Európai Regionális és Fejlesztési Alapok támogatásával megvalósuló - fejlesztésről

A kedvezményezett neve: Alap Község Önkormányzata

A projekt címe: Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése Alap községben

A szerződött támogatás összege: 52 180 300 Ft.

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A településen egyre nagyobb szükség mutatkozik a szociális alapellátás iránt, így elengedhetetlen a szociális alapszolgáltatások színvonalának és kapacitásának fejlesztése.

Alap községben  a „Háló” Dél-Mezőföldi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat Alapi Intézménye biztosítja a szociális alapszolgáltatások ellátását a Dózsa György u. 2. szám alatt található épületben.

Az elmúlt években az épület átalakítása és részleges  felújítása megtörtént, de forrás hiány miatt elmaradt az energetikai korszerűsítése. E projekt keretében megvalósul az épület homlokzatának hőszigetelése, a falak utólagos vízszigetelése és a födém hőszigetelése. Az energiahatékonyság növelése érdekében a napelemek kerülnek felszerelésre. Az intézmény esztétikai megjelenését javítja majd az udvar térkövezése és a kerítés felújítása.

Az alapellátás minőségi feltételeinek javítása érdekében sor kerül a bútorzat és az informatikai eszközök kiegészítésére. A nappali ellátás feltételei egy mikrobusz beszerzésével válnak teljessé, amely a nappali ellátást igénybe vevő idősek közlekedését lesz hivatott segíteni az otthonuk és az intézmény, illetve a szakellátást biztosító egészségügyi intézmények között.

A pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés növeli az alapellátás színvonalát, hozzáférhetőségét és az energiahatékonysági fejlesztés révén az olcsóbb és fenntarthatóbb intézményüzemeltetést.

 A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.08.31.

 Projekt azonosító száma: TOP-4.2.1-15-FE1-2016-00001

Alap Község Önkormányzata.