Ez a weboldal sütiket használ a megfelelő működés érdekében.


EFOP-3.9.2-16-2017-00002   

Kedvezményezett neve: Alap Község Önkormányzata

Projekt címe: ÚJ HUMANIZMUS – HUMÁN KAPACITÁS FEJLESZTÉSE SÁRBOGÁRD TÉRSÉGÉBEN

Szerződött támogatás összege: 22.080.250  Ft

Támogatás mértéke: 100% 

Projekt tervezett befejezése: 2020.08.31.

A pályázat célja Sárbogárdon és a környékén lévő további öt településen (Alap, Hantos, Nagylók, Cece, Sárkeresztúr) a humán közszolgáltatások integrált fejlesztése, a minőségi közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása a fejlesztendő térségben, elsősorban a köznevelés, a felsőoktatás, a felnőttoktatás által biztosított informális és nem formális tanulás területén, összességében a helyi tudástőke gyarapítása érdekében. 

Alap településen a pályázat hozzájárul az egyes humán közszolgáltatásokban dolgozók képzettségének javításához, ezáltal is fejlesztve az általuk ellátott szolgáltatások minőségét és hatékonyságát.

 Kidolgozott programunk hozzájárul a gyermekek és tanulók – kiemelten a hátrányos helyzetűek – közneveléshez és felsőoktatáshoz való hozzáféréséhez iskolán kívüli programok megvalósításán keresztül személyiség és kompetenciafejlesztő programokkal. Fontos elem pályázati programunkban a kisgyermekkori nevelés hozzáférhetőségének és az óvodapedagógusok képzettségi szintjének emelése, megjelenik benne a család által betöltött központi szerep és a komplex óvodai szolgáltatásfejlesztés, szolgálva az egész életen át tartó tanulás, a társadalmi beilleszkedés, a személyes fejlődés és a foglalkoztathatóság szempontjából nélkülözhetetlen alapkészségek elsajátításának elősegítését. Programunk célcsoportja a hátrányos helyzetű, aktív korú lakosság, a fiatalkorú lakosság, a helyi közszolgáltatásban dolgozók illetve a potenciális alkalmazottak valamint a társadalmi partnerek. A társadalmi együttélés, felzárkózás, közösségfejlesztés tekintetében célcsoportként jelenik meg Alap  település teljes lakossága is. Támogatott programokban valamennyi iskolás és óvodás gyermek részt vesz, miközben humán közszolgáltatásokban dolgozókat is bevonunk  továbbképzési programokba.

 A projekt sikeres megvalósítása esetén a komplex programmal fejlesztendő Sárbogárdi járásban, és Alap településen is  elindul a humán szolgáltatások fenntartható fejlesztése.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.08.31.

Alap Község Önkormányzata.