Ez a weboldal sütiket használ a megfelelő működés érdekében.


Alap Község Önkormányzat a bölcsődék és közoktatási intézmények infrastrukturális fejlesztése, valamint közösségi buszok beszerzése támogatás igénybevételének részletes feltételeiről szóló 8/2009. (II. 26.) ÖM rendelet alapján az Önkormányzati Minisztériumtól az Alapi Óvoda székhelyintézményének korszerű hőszigetelt nyílászárók beépítésére 4.000 ezer forint támogatásban részesült.

 

A korszerű hőszigetelt nyílászárók beépítése 2009. évben a központosított előirányzatként kapott támogatás felhasználásával 659 ezer forint önkormányzati forrás igénybevételével valósult meg.

Az Önkormányzati Minisztériummal kötött támogatási szerződést követően a Képviselő-testület döntésének megfelelően a korszerű hőszigetelt nyílászárók beépítésére három ajánlat került bekérésre. A beruházás megvalósítása közbeszerzési eljárás lefolytatását nem vonta maga után. A kivitelező kiválasztása után került sor a vállalkozói szerződés megkötésére, a beruházás megvalósítására. A kivitelezést a Képviselő-testület által megbízott műszaki ellenőr felügyelte.

A beruházás tekintetében felmerült költségek az alábbiak voltak:

1.) Óvoda felújítási munkálataira tervezői költségbecslés készítése pályázati dokumentációhoz (114 e forint),

2.) Alapi Óvoda korszerű hőszigetelt nyílászárók beépítése kivitelezési munkáinak elvégzése

(4.445 e forint)

3.) Alapi Óvoda korszerű hőszigetelt nyílászárók beépítése műszaki ellenőrzés (100 e forint).

A korszerű hőszigetelt nyílászárók beépítésével a támogatás célja, az óvoda épülete energiafelhasználásának csökkenése megvalósult.

 


Letölthető dokumentumok:

pályázati beszámoló (pdf)

Alap Község Önkormányzata.