Ez a weboldal sütiket használ a megfelelő működés érdekében.


Pályázatok

Pályázataink

Szakmai beszámoló

 az I.Világháborús emlékművek felújításához

a KKETTKK 2016/P02/55/3/255 számú támogatási szerződés szerint

 

A támogatási szerződésben foglaltak szerint a pályázat keretében a következő munkálatok kerültek elvégzésre.

Községi Temetőben található emlékmű: (Cím:Alap Kossuth Lajos utca hrsz:1035)

A mészkő falazatot megtisztították, felújították. Az emlékmű tetejére műkőből fedkövek kerültek elhelyezésre, mely a vízelvezetés szempontjából vált szükségessé, mert a csapadék az évek folyamán a köveket megrongálta. A kövek közötti fugákat kőfestékkel kenték át, szintén állagmegóvás céljából. Az emlékfal hátsó járda betonozását alapozással újrabetonozták, az emlékmű körüli betonozott teret lecsiszolták és festették. A betonvirágtartókat felújítását azok lecsiszolásával valósította meg a kivitelező.  

 

Központi emlékmű: (Cím: Alap Dózsa György utca 2.)

A központi emlékmű egy első világháborús katonát ábrázol. A felújítás állványkészítéssel kezdődött. Az elsődleges feladat a lecsiszolás, tisztítás, tömítés volt. Az elvégzett javítások után következett a festés. A szobor talapzatán elhelyezett márványtáblákat gránitra cserélte a kivitelező. A teljes cserére azért volt szükség, mert az idő folyamán a vésett betűk mélységei teljesen kikoptak. A felújítás során fekete gránitlapok kerültek felhelyezésre, csavarozással felfogatva az emlékmű mind a négy oldalán. A gránitlapokra 1400 betű vésésével kerültek fel az I.világháború hőseinek nevei.  Az emlékmű közvetlen talapzata és környezete is felújításra került. Két méter szélességben térkő került lerakásra az emlékmű köré, valamint négy db kő virágtartó és kő dísz került kihelyezésre.  

 

 

A támogatás keretein belül a település 1.374.000 Ft vissza nem térittendő támogatásban részesült az " I. világháborús emlékmű felújítása" című nyertes pályázata során.

 

Támogató: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

Támogatott: Alap Község Önkormányzat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011. évtől a közfoglalkoztatás átalakítása, új elem lépett be a rendszerbe ( START munkaprogramok)

Önkormányzatoknak pályázat útján lehetett részt venni

A program hét elemből áll( mezőgazdasági munka, belvízelvezetés mezőgazdasági földutak rendbetétele, közúthálózat javítása, stb.)

Alap község önkormányzata 2012.évben pályázott a START munkaprogramra

Tekintse meg a bemutató anyagot itt: Letöltés.

 

{smartgallery height:200#folder:images/gallery/kozmunka#title:Közmunka}

Alap Község Önkormányzat a bölcsődék és közoktatási intézmények infrastrukturális fejlesztése, valamint közösségi buszok beszerzése támogatás igénybevételének részletes feltételeiről szóló 8/2009. (II. 26.) ÖM rendelet alapján az Önkormányzati Minisztériumtól az Alapi Óvoda székhelyintézményének korszerű hőszigetelt nyílászárók beépítésére 4.000 ezer forint támogatásban részesült.

 

A korszerű hőszigetelt nyílászárók beépítése 2009. évben a központosított előirányzatként kapott támogatás felhasználásával 659 ezer forint önkormányzati forrás igénybevételével valósult meg.

Az Önkormányzati Minisztériummal kötött támogatási szerződést követően a Képviselő-testület döntésének megfelelően a korszerű hőszigetelt nyílászárók beépítésére három ajánlat került bekérésre. A beruházás megvalósítása közbeszerzési eljárás lefolytatását nem vonta maga után. A kivitelező kiválasztása után került sor a vállalkozói szerződés megkötésére, a beruházás megvalósítására. A kivitelezést a Képviselő-testület által megbízott műszaki ellenőr felügyelte.

A beruházás tekintetében felmerült költségek az alábbiak voltak:

1.) Óvoda felújítási munkálataira tervezői költségbecslés készítése pályázati dokumentációhoz (114 e forint),

2.) Alapi Óvoda korszerű hőszigetelt nyílászárók beépítése kivitelezési munkáinak elvégzése

(4.445 e forint)

3.) Alapi Óvoda korszerű hőszigetelt nyílászárók beépítése műszaki ellenőrzés (100 e forint).

A korszerű hőszigetelt nyílászárók beépítésével a támogatás célja, az óvoda épülete energiafelhasználásának csökkenése megvalósult.

 


Letölthető dokumentumok:

pályázati beszámoló (pdf)

Letölthető dokumentumok:

Projekt leírása, pályázat: Letöltés (pdf, 308kB)


Projekt leírása:A fejlesztési cél megvalósításának részletes szakmai/műszaki tartalma (rövid leírás) A fejlesztés keretében megtörténik a több egészségügyi funkciót ellátó intézmény akadálymentes megközelítésének biztosítása, az épületen belül az akadálymentes WC kialakítása.
Jelenleg az egyes egészségügyi intézmények külön külső bejáratról közelíthetők meg, az átalakítás után egy akadálymentes főbejárattal, egy légterű, de külön várótermekkel rendelkeznek majd az egészségügyi szolgáltatók. Az egy főbejárat biztosítja a megtermelt energia megőrzését, a beépített nyílászárókat fokozott hőszigetelésű műanyag nyílászárokra cseréljük. A padozatot az akadálymentesítésre vonatkozó előírásoknak megfelelően készítjük el. A fejlesztés tartalmazza a csatlakozó elektromos, fűtéstechnikai átalakításokat illetve a festési munkálatokat.


Letölthető dokumentumok:

Projekt leírása, pályázat: Letöltés (pdf, 70kB)

Szakmai beszámoló: Letöltés (pdf, 48kB)


Projekt leírása:Az önkormányzat és intézményeinek fűtési rendszere jelenleg földgáz üzemeltetésű, mely az elmúlt időszak nagy mértékű gázáremelései miatt nagyon megterheli az önkormányzat költségvetését. Időszerűvé vált a jelenleginél sokkal gazdaságosabb fűtési mód kialakítása. A projekt keretében 2 db kazán Vegyes tüzelésű és bálás kazán beszerzése és beszerelése valósulna meg. 1 db nagy teljesítményű kazán, 100 Kw biztosítaná a két háziorvosi rendelő, a fogorvosi rendelő, a védő, és a háziorvosi lakás fűtését. 1 db 55 Kw kazánnal pedig az önkormányzat hivatalának fűtési rendszerét biztosítanánk. A projekt során foglalkoztatni kívánt 2 fő segédmunkás gondoskodna a fűtés zavartalan biztosításáról. A háziorvosi rendelőknél lévő udvarban lévő garázs pedig tűzelőtároló céljára átalakításra kerülne


Alap Község Önkormányzata.